september 9

Lean dialoog!

0  comments

Herken je dat? Dat er veel wordt gepraat maar weinig gecommuniceerd? En dat je ondanks alle inspanningen geen stap verder komt?

In de praktijk heeft Leanprofs in veel verbetertrajecten ervaren dat de sleutel tot succesvolle teams vaak ligt in het verbeteren van de samenwerking en communicatie binnen het team. Ofwel: de ‘dialoog’. Echter, dit vraagt wel dat je op een andere manier leert kijken naar je team en de processen.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de foto met de mensen hierboven. Wat valt je op? Hoe kijken ze naar elkaa? Hoe ze erbij staan? En mogelijk hebt je ideeën over wat ze zeggen. Wat vind je van ze? Vaak zijn we in trajecten alleen met de inhoud bezig en vergeten we te kijken hoe het team ‘in de film’ zit. Het kan dan gebeuren dat we elkaar verkeerd begrijpen. Vaak leidt dit tot onnodige tijdverlies, kosten en enorm veel frustratie.  Binnen Leanprofs spreken we dan ook wel van de ‘verborgen verspilling’!

Om dit te voorkomen zet Leanprofs de samenwerking en dialoog centraal in verbetermethodieken zoals Lean en Agile. Het team leert dan om in de vuur van het spel even ‘achterover te leunen’. Zo ziet het team zelf wat de kwaliteit van de “Lean dialoog’ is en kan het deze zelf blijvend naar een hoger niveau tillen. Zodat men met behoud van plezier weer bezig kan zijn met wat er écht toe doet!


Tags


You may also like

We weten vaak “wat niet!”, maar niet “hoe wel?”

>